Meer Geestelijke Zorg

dromen
barsten
woorden
passie


Profiel portret

Een wijs woord geneest, is een interpretatie van een oude tekst uit het spreukenboek van koning Salomo. Letterlijk staat er dat het woord dat een wijs iemand uitspreekt geneest. Welk woord is dat dan? Precies het juiste woord, op het juiste moment tegen de juiste persoon dat de juiste snaar raakt. Kan je zo wijs zijn?

Dat is mijn droom: met zulke wijsheid mensen te dienen. De bron van kracht waaruit ik put is het leven en het werk van Jezus. Hij blonk uit in het spreken van dergelijke wijze woorden temidden van de barsten van het leven. De wonderen die daarop volgenden waren verbazingwekkend. Hem volgen is mijn passie. Nog altijd zijn dergelijke wonderen te bespeuren, niet alleen wanneer de situatie verandert, maar vaker nog wanneer wij zelf veranderen.

Persoonlijk

Geboren op 13 juli 1971 als vierde van vijf kinderen werd de kerk en het geloof er met de paplepel ingegoten. De scheiding van mijn ouders maakte daar een abrupt einde aan, maar geloof bleef mij boeien. Vooral de figuur van Jezus vond ik mateloos inspirerend. Vanaf mijn tienerjaren stelde ik de vraag: Hoe volg ik Jezus? Ik ben gegrepen door de liefde van God die in de bijbel wordt verhaald en waarbij Jezus Christus een centrale plek innam. Die liefde bleek een kracht te bezitten die groter is dan mijn egoïsme, hebzucht, angst en verdriet. De ultieme test was tijdens een grote breuk in mijn leven: een jongerenkerk waar ik vier jaar fulltime aan had gebouwd viel uit elkaar. Toen merkte ik dat God niet alleen van mij hield, maar ik ook van God, ik wilde niet zonder Hem verder ondanks dat mijn wereld, waar Hij een prominente rol in speelde, was ingestort.

Ik was toen nog geen jaar getrouwd met mijn vrouw. Samen hebben we ons door die periode en haar gevolgen heen geslagen wat niet altijd even gemakkelijk was. Onze vier kinderen, tussen 1996 en 2001 geboren, hebben een totaal nieuw licht geworpen op de liefde van God. Als ik van een kind zoveel kon houden terwijl zij of hij daar niks voor kon doen, sterker nog, het mij met slapeloze nachten en poepluiers terugbetaalde, dan kon ik Gods liefde voor mij en voor mensen in het algemeen ook beter begrijpen. De titel 'Vader' kreeg een heel nieuwe betekenis. Intussen was ik ook begonnen aan een studie theologie aan de Universiteit van Utrecht, omdat ik niet tot mijn 65e in de financiële dienstverlening, ik werkte toen bij Interpay, wilde blijven werken. Overigens dank ik Interpay en mijn collega's daar voor de vele vaardigheden die ik kon ontwikkelen en de support om te studeren en stappen te zetten in de richting van geestelijke verzorging. De studie heeft mijn blik op geloof en spiritualiteit danig verbreed en verdiept. De verschillende tradities en religies die aan bod zijn gekomen hebben als slijpstenen mijn eigen levensbeschouwing gevormd. Nu droom ik ervan door mijn gedachten op MeerGeestelijkeZorg.nl te delen mensen te dienen in het nadenken over de vraag hoe het leven in elkaar zit.

Een link naar mijn levenslijn vind je hier

Curriculum Vitae

Werkervaring

Mei 2007- nu: Coördinator geestelijke verzorging en zingeving bij Jeugdhulp Friesland September 2005- mei 2007: Zelfstandig geestelijk verzorger in Utrecht Oktober 1999- september 2004: Teammanager bij Interpay Nederland BV. April 1996-oktober 1999: Medewerker Services bij Interpay Nederland BV.  Juni 1992-juni 1996: Bibliothecaris, administratief medewerker en staflid St. Gospel Promotion/St. De Schutse.

Studie

September 1998 - juni 2006: Theologie aan de Universiteit Utrecht. Doctoraal diploma 29 mei 2006. September - december 2004: Stagiaire bij de geestelijke verzorging op de Luchtmachtbasis Soesterberg. Oktober 1999 - september 2004: verschillende management cursussen waaronder: financieel management, coaching, teammanagement en projectmanagement. September 1988-mei 1992: Leraren opleiding voor Geschiedenis en Engels aan de Hogeschool Midden Nederland. Propedeuse d.d. 30 maart 1990.

Kerkervaring

In de protestantse en evangelische tradities binnen het Christelijke geloof heb ik ervaring en kennis opgedaan vanuit mijn eigen achtergrond. Daarnaast heb ik ook kennis, en in meerdere gevallen ook enige persoonlijke ervaring, opgedaan van de katholieke traditie, de orthodoxe kerk en andere wereldreligies zoals de Islam, Jodendom, Boeddhisme en Hindoeisme.

augustus 2007- nu: Vineyard Gemeente Kollumerzwaag, kleur: Evangelisch/charismatisch. Actief in: spreken, leiden van huisgroep en huisgroepleiders. Lente 1997- augustus 2007: Vineyard Gemeente Utrecht, kleur: Evangelisch/charismatisch. Actief in: Leiden van tienerwerkers, leiden van huisgroep en huisgroepleiders, pastorale begeleiding geven in situaties, trainen van mensen in omgaan met gebed en bijbel, spreken, ook in het engels. December 1990-juni 1996: God’s Pleasure, kleur: Jongerenkerk. Actief in: Begeleiden van jongeren bij zelfstandig wonen, aanbiddingdiensten verzorgen, leidinggeven aan bidstonden, straatevangelisatie. 1987-december 1990: Baptistengemeente Driebergen e.o., kleur: Traditioneel evangelisch. Actief in: kinderwerk. Juli 1971-1980: Gereformeerde kerk Driebergen, kleur: Traditioneel protestants.

Naar boven

 

Laatst gewijzigd: 06-Mar-2011